Pressmeddelande: Den som mobbar bör byta skola!

Publicerat den

Pressmeddelande
Uppsala 30 mars 2012

Den som mobbar bör byta skola

Med anledning av barn- och elevombudets beslut att Johannesbäcks skolan inte gjort tillräckligt för att förhindra mobbing av elever på skolan kräver nu Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i Uppsala län ändring. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden med ansvar för gymnasiet och Barn- och ungdomsnämnden med ansvar för förskola och grundskola måste kräva skarpare åtgärder från kommunens skolor oavsett om de är kommunala eller fristående. 

  • Som barn eller ung på en förskola, grundskola eller gymnasieskola måste man kunna känna sig trygg med att skarpa åtgärder vidtas om man själv eller en kamrat blir utsatt för mobbing. Det är uppenbart att det finns skolor i Uppsala kommun som inte klarar dessa krav. Jag vill att UAN och BUN ser över hur vi kan säkra att alla skolor arbetar för en trygg skolmiljö för alla elever, det säger Hugo Fievét ledamot i KDU Uppsala län och ersättare i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
  • Uppsala kommuns två uppdragsnämnder måste ha verktyg för att kräva återkoppling och ansvar från rektor i sådana här situationer oavsett vem som är huvudman för skolan. I det här fallet har föräldern och eleven fått vänta två år på ett besked från den statliga myndigheten och det är oacceptabelt. Två år är en lång tid i ett barns eller en ungdoms liv och under den tiden måste kommunen kunna gå in och säkerställa rätt åtgärder, fortsätter Hugo Fievét.
  • -Skolorna är ålagada att arbeta förbyggande för att förhindra mobbing, när det ändå sker är de ålagda att skapa trygghet för den som blir utsatt för mobbing. Idag är det alldes för många elever som tvingas byta skola för att rektor och lärare inte agerar. Om antimobbingåtgärderna inte lyckas bör den som mobbar tvingas bytas skola – inte den som blir utsatt för mobbing, det säger Joel Pierrou ledamot i KDU Uppsala läns styrelse.

För mer information:

Hugo Fievét
ersättare Utbildnings och arbetsmarknadsnämnden
Tel 073 256 27 68

Joel Pierrou
ledamot KDU Uppsala län

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s