KDU stöder Mats Odell – frågor till förbundsstyrelseledamot Anthony Widell

Publicerat den Uppdaterat den

KDU Uppsala har i dag meddelat att KDU beslutat att nominera Mats Odell till partiledare för Kristdemokraterna. I inlägget hänvisades till den artikel där Aron Modig motiverar varför förbundet valt att nominera just Mats Odell.

För KDU Uppsala har Odell länge varit en favorit till partiledarposten. I ett inlägg publicerat så tidigt som i januari i år prisade KDU Uppsala Mats för hans goda kommunikationsförmåga. Ja, vi var rentav fräcka nog att utnämnda Odell till ett partiets ammoniak – någon som kan få Kristdemokraterna att vakna till.

KDU Uppsala blev därför mycket glada när KDU i dag offentliggjorde sina nomineringar. Att vår förre distriktsordförande – och numera förbundsstyrelseledamot – Anthony Widell har haft ett och annat finger med i spelet står tämligen klart.

Vi i KDU Uppsala tog därför tillfället i akt och ställde ett par frågor till Anthony Widell om hur han och övriga i förbundsstyrelsen resonerat i sitt val av nominerade kandidater.

____________________________

Varför stöder KDU inte Göran Hägglund?

Göran Hägglund har haft sju år på sig att finna en politisk idé för Kristdemokraterna men misslyckats gång på gång. Massa fina paroller har använts i vaga termer under ett par månader för att sedan bli utbytt mot en ny, men lika tom, paroll.

Budskapen om ”verklighetens folk” och ”politikens gränser” var potentiella valvinnare för oss, men Hägglund valde att inte fylla dem med något konkret. Vår kritik riktar sig också till Hägglunds oförmåga att ”peppa” och motivera KDU, men även partirepresentanter. Hägglund har aldrig visat något intresse för KDU trots att vi på många ställen i Sverige bar upp partiets hela valrörelse. Resultaten talar dessutom emot Hägglund. I och med att vi är en demokratisk nation så finns det något som heter ansvarsutkrävning. Hägglund har inte redovisat några resultat och borde därför, för organisationens bästa, ställa sin plats till förfogande.

Varför nominerar KDU just Mats Odell?

Mats har gång på gång visat intresse att lyssna på andra perspektiv än sina närmaste rådgivares åsikter. Mats utmärker sig också som den av de tre i partipresidiet som är ute mest bland gräsrötter för att diskutera och enstusiasmera. Mats har dessutom ministererfarenhet och en enorm rutin från vårt parti. Han är utan tvekan en av de personer som känner partiet och dess representanter och väljare bäst. Vad gäller hans ålder så tror jag att det enbart är en fördel om en person stiger fram ur ett slaget parti med den pondus och det mandat han har. Mats har dessutom visat intresse för en politisk förnyelse som vårt parti är i så stort behov av. Kristdemokraterna måste kunna få fram budskap i andra områden än de som ligger på socialministeriets bord.

Varför nominerar ni också Ebba Busch och Peter Kullgren?

Ebba är ett superungt kommunalråd här i Uppsala som blev invald med oerhört starkt mandat förra året. Hon är full av energi och är dessutom en rapp och uppskattad röst i den politiska debatten här i Sverige. Hon gjorde också ett superjobb att utveckla KDUs politik under de åren hon satt som 1:e Vice Ordförande 2008-2011. Ebba är väldigt driven i frågor som rör äldrevård och omsorg, som vi givetvis behöver inom kristdemokratin här i Sverige. Peter är också ett ungt kommunalråd från Karlstad som också gjort ett enastående arbete för KDU under de senaste åren. Peter är oerhört duktig och driven i frågor som rör såväl näringsliv som sociala frågor. Peter sitter redan i partistyrelsen som ersättare men borde verkligen lyftas upp till presidiet för att spetsa till partiets profil.

Vi tror att den här blandningen med dessa tre personer kan vara den injektion som partiet behöver.
Därför nominerar KDU dessa tre personer till presidiet.

_____________________________

Injektion eller luktsnus, oavsett vilket står följande klart. Ett nytt partipresidium är precis vad Kristdemokraterna behöver.

Det är onekligen en spännande tid, vi går till mötes!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s