Det blåser om partiet

Posted on

Det talas om att vi behöver en förnyelse i partiet. Höjda röster om Görans avgång hörs från hela Sveriges land. KDU Uppsala har instämt i denna kritik. Inte för att vi haft något mot Göran, vilken varit en god partiledare under många år. Vår kritik har – i huvudsak – varit mot partiledningens agerande dels i allianssamarbetet, dels hur de hanterat sin kontakt med oss gräsrötter. Hörsamheten – å partiledningens sida – har varit dålig.

Som kristdemokrater, har vi att kräva mer.

Nu spekuleras det – som alltid – vem som skulle kunna tänkas efterträda Göran. Mats Odell, Maria Larsson och Acko Ankarberg Johansson har ansetts vara lämpliga kandidater för partiledarposten.

KDU Uppsala är av uppfattningen att vi här har att vara försiktiga vid ett eventuellt val av partiordförande. Vi rekommenderar inte några s.k. quick fixes utan skulle hellre se en process där diskussionen är öppen och bred. Där inget förslag slås ned eller viftas bort som orimligt eller fel.

Som vi ser det finns ingen naturlig efterträdare. Däremot finns det ett flertalet intressanta namn.

En tanke vore att välja en ledare som – för gemene man – är nytt och oprövat och därför helt saknar samhällets dom och stämpel. Notera att detta bara är spekulationer.

Viktigast är dock att vår partiordförande entusiasmerar oss i partiet. Vi – om någon – måste tro på vår ledning och dess kompetens. Liksom vi behöver en ledning med utstrålning och stor framåtanda.

Låt oss – tillsammans – vända röda siffror.

Annonser

One thought on “Det blåser om partiet

    Eric said:
    30 september 2011 kl. 09:23

    Göran måste försöka avgå nu med flaggan i topp! Annars riskerar han att stjälpas åt sidan som en gammal vante. Det är inte ”okej” med så många dåliga val på raken. I alla andra partier hade han varit rökt för länge sedan. Nej, Göran måste inse att det inte går att styra ett 3%-sparti och samtidigt sakna en fjärdel utav partiets stöd på det sätt han gör. Varför drar han ut på lidandet?

    Jag tror Mats Odell skulle såväl samla kärnväljare samt locka över fler missnöjda moderater under sin fana! Dessutom är mats väldigt positivt inställd till KDU om jag förstått det hela rätt?

    /Eric

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s