Småföretagarnas utsträckta hand

Posted on

I förevarande inlägg ges något av ett lästips i form av en debattartikel. Debattartikeln är tagen ur tidningen Bra Affärer. En tidning som trycks och utges av Småföretagarnas Riksförbund. Artikeln är skriven av SFR:s hedersordförande Jan B Westman och uppmärksammar ett par politiskt viktiga frågor. Frågor som vi kristdemokrater – enligt undertecknad – har all anledning att ägna framtida fokus.

Så vänner, läs och betänk!

______________________________________________________________________________________________

Skitjobb och lumpen var/är viktigast för våra ungdomar

Socialdemokrattoppen Karin Wanngård kallade säljarjobb för skitjobb och bevisar därmed att någon lösning på ungdomssysselsättningen kan man inte vänta sig av socialdemokratiska politiker. Tvärtom, detta uttalande visar hur totalt oförstående socialdemokraterna är för de stora problemen med arbetslösheten.

Många av oss minns vår ungdoms ständiga jagande efter extraknäck, speciellt på sommaren. Det kunde gälla potatisskörd, jordgubbsplockning eller skogsplantering. Man jobbade för att spara ihop till någonting som man absolut ville ha, en cykel, en moppe eller kanske den där dansklänningen som mamma eller pappa vare sig hade råd med eller ville att dottern skulle köpa. Detta skapade en förståelse för ekonomi och att det lönade sig att vara flitig.

I lumpen så lärde sig svenska pojkar att hålla tider, att tala högt, att umgås med grabbar från andra miljöer och att helt enkelt få växa upp under handledning av duktiga befäl. Med socialdemokraternas inställning till provjobb och slopande av den allmänna värnplikten så går Sveriges ungdomar en dyster framtid till mötes. Det politiska läget skapar dock chanser för Maud Olofsson och centern och Maria Larsson för kristdemokraterna om de kan hjälpa småföretagare och blivande företagare så att det blir lönsamt att anställa ungdomar och skapa jobb.

Wanngårds knytnäve i magen på tiotusentals provisionsavlönade säljare som jobbar med telemarketing, besök, etc visar att SFR behövs mer än någonsin. Eftersom socialdemokraterna är helt nollställda på vad som skapar Sveriges framtid och moderaterna har blivit högfärdsgalna och glömt småföretagarna helt, så är det här chansen för de här två småpartierna att ta sig över fyraprocentsgränsen och finnas kvar i svensk politik.

Låt SFR lobba så att ungdomarna får jobba och vi får en bättre tillväxt och slipper ungdomsarbetslösheten.

Jan B Westman, hedersordförande SFR

______________________________________________________________________________________________

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s