Tokstollen Waberi

Posted on Updated on

Abdirizak Waberi är moderat riksdagsledamot tillika tidigare ordförande för Islamiska förbundet i Sverige. Varje år under jultiden anordnar Islamiska förbundet en konferens, som enligt dem själva är Skandinaviens största islamiska konferens. Under den senaste konferensen bjöds Salah Sultan – som av Islamiska förbundets reklam beskrevs som världskänd – till att vara en av huvudtalarna. Gör man en snabb sökning på Google finner man snabbt många av Sultans uttalanden. Han har bland annat sagt judar dödar kristna för att använda deras blod i det osyrade brödet under den judiska påsken. Sultan ska även ha citerat ett stycke ur en hadith där det står att muslimerna ska döda judarna på den yttersta dagen.

Givetvis försöker Waberi att prata bort sig när han blir konfronterad med informationen, som nått media. Han säger att han inte skulle ha bjudit in Sultan om han visste att han hyste dessa åsikter. Att beskriva en person som man väljer att bjuda in för ”världskänd” och sedan inte ha en aning vilka typer av uttalanden som dyker upp när man slår in hans på en sökmotor. Det är rent nonsens! Det blir rätt obehagligt när man ser vad Islamiska förbundet säger om islam – att det bara finns en tolkning, om Sultan enligt Waberi representerar den enda tolkningen av islam. Då är det riktigt illa.

Nåväl, det är inte slut än. Waberi är även rektor för en muslimsk friskola. Nämligen Römosseskolan i Göteborg. Den ingår i Sveriges islamiska skolor som är en underorganisation till Islamiska förbundet. Waberi har haft den stora äran att vara ordförande i båda organisationerna. Römosseskolans elever får lära sig att det är tillåtet för att en man att ha flera fruar. Denna undervisning är enligt Waberi inget problem, trots att månggifte är förbjudet enligt svensk lag. Waberi anser även att det enda som kvinnan får visa är ansikte och händer, resten av kroppen ska vara täckt.

Man kan ju undra varför Moderaterna inte har gjort sig av med den här tokställen för länge sedan. En riksdagsman som står för värderingar som jag förmodar att majoriteten av de moderata medlemmarna tillika väljarna har svårt att ställa upp på. Eller känner rent avsky för. Men det är väl den politiska korrektheten som har spelat Moderaterna ett spratt. Ett spratt som jag hoppas att de tar itu med, illa kvickt.

Salah Sultan

Annonser

10 thoughts on “Tokstollen Waberi

  Carl said:
  31 mars 2011 kl. 00:20

  Bra att KDU tar ställning. Dessvärre har SD uppmärksammat Waberi för länge sen… Vi kristdemokrater måste våga stå upp för våra värderingar och våga kritisera fundamentalistisk islamism.

  niklasgreen said:
  31 mars 2011 kl. 08:35

  Carl, här har du förstås helt rätt.
  Fundamentalistisk islam är ett hot mot hela det demokratiska samhället. Att hävda annat är fel.

  Viktigt att komma hålla i minnet är dock att all fundamentalism – oavsett om av religiös, politisk eller av annan tänkbar art – sällan är för samhället gott. Fundamentalism, idealism och en jakt på ”samhällelig perfektion” leder uteslutande till fördärvet. Som kristdemokrater är vi medvetna om detta faktum. Vi ser – och erkänner – människans fel och brister, utan att döma henne för det.

  Inte sällan vill jag tro att KD är Sveriges enda parti som är på det klara med den saken.

  Krille said:
  31 mars 2011 kl. 13:38

  ”Man kan ju undra varför Moderaterna inte har gjort sig av med den här tokstollen för länge sedan”

  Själv undrar jag varför de tog in honom från första början. ”Slaget om muslimerna” som visades på SVT borde ju diskvalificerat honom kan man tycka. Hade en KD-politiker kommit med nåt liknade utspel i SVT så hade det tagit hus i Helv*te, men inte i detta fallet. Man minns ju stormen som blåste upp efter att pastor Åke Green gjorde ett uttalande om homosexualitet. Waberi verkar kunna säga både det ena och det andra, utan att det blir en storm. Konstigt.

  Alla behandlas uppenbarligen inte på samma sätt. Men det kanske beror på rädslan att bli kallad för ”islamofob” Rädslan att säga nåt som kan uppfattas negativt mot en viss grupp, gör att man blundar för dessa stolligheter, trots att man hade reagerat kraftfullt om samma sak hade sagts av någon annan. Att vara tolerant mot intolerans, bara för att det kommer från ”fel” håll är inte hållbart i längden.

  Svenne said:
  31 mars 2011 kl. 15:57

  Waberi är en tok, verkligen. Men det vore kanske på sin plats att kolla upp det faktum att Waberi inte alls är ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige. Förlorar lite i trovärdighet annars.

  Cavatus said:
  31 mars 2011 kl. 18:36

  Ja, som Krille skriver ovan så har vi olika måttstockar för olika människor. Denna förljugenhet, detta upphöjande av lögnen till sanning, kan bara ske i Låtsaslandet. Gå till http://www.korta.nu/jc och le igenkännande när du läser om Låtsaslandet.

  Oscar said:
  31 mars 2011 kl. 20:19

  Så dags nu! Det ska till judekritik för att KDU ska vakna. Vi pratar om en riksdagsledamot som vill att män ska ha rätten att slå sina fruar. Detta är ER allianskollega och hans åsikter har varit kända i åratals.

  mattholmstrom responded:
  31 mars 2011 kl. 22:00

  Tack för upplysningen.

  Mattias

  mattholmstrom responded:
  31 mars 2011 kl. 22:04

  Tack för din kommentar, Oscar.

  Bättre sent än aldrig skulle jag säga, som relativt ny medlem i KDU. Det är självklart inte antisemitismen som är den enda anledningen till att jag skrev inlägget. Men slår man ihop antisemitismen med hans övriga åsikter blir det en rätt vidrig sörja, som varken passar i Moderaterna eller i Sveriges riksdag.

  Hasse Eriksson said:
  31 mars 2011 kl. 22:57

  Tja håller KD på att nyktra till? I så fall är det på tiden! Men Attefall han vill ju bygga fler Moskeer Men kanske vill KD utrota alla Kristna? Jag kommer Aldrig mer att rösta på er! Ni är inga Fosterlands Vänner!

  Simon Rosén said:
  13 april 2011 kl. 22:25

  ”Römosseskolans elever får lära sig att det är tillåtet för att en man att ha flera fruar. Denna undervisning är enligt Waberi inget problem, trots att månggifte är förbjudet enligt svensk lag.”

  Jag tycker det är fel att skolor lär ut vad man får göra, vad som är rätt och fel, oberoende av vad de säger. Såklart ska de säga vad som är lagligt och inte, men lärare ska inte ta ställning till hur folk väljer att leva sina liv. Vill någon ha flera fruar, eller män, ska de väll få ha det, det är upp till dem själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s