Sluta upp med att omyndigförklara familjerna!

Posted on Updated on

Debatten om familjens rätt att bestämma själv är en fråga som ständigt kommer upp på tapeten. För vissa är det är det ett problem att det blir allt vanligare att unga kvinnor väljer att stanna hemma med sina barn, istället för att placera dem på dagis. Den mörka tiden med hemmafruar är på väg tillbaka, menar man. Detta var vad debatten handlade om på Kvällsöppet med Ekdal häromveckan.

Vissa skriker efter en kvoterad föräldraförsäkring och menar att det är bättre att staten planerar familjernas privatekonomi än familjerna själva. Detta är ett tydligt tecken på att man omyndigförklarar familjen. Man tillåter inte att två myndiga personer, som är kapabla att uppfostra ett barn, själva ska få bestämma över sina egna intjänade pengar. Det är absurt!

Staten får aldrig vara den aktör som inte låter sina barn bli vuxna, som inte låter dem fatta egna beslut. Staten ska finnas där som ett stöd och ett verktyg, men får aldrig bli den primära aktören som ska bestämma hur vi ska ta hand om våra barn. Det kan aldrig accepteras att den skattefinansierade föräldraförsäkringen ska vara föremål för kvotering, låt familjen använda den på det sätt som gagnar den mest.

Vi tror att familjerna själva är kapabla att själva besluta hur deras vardag ska se ut. Om man lämnar barnen på dagis, är hemmafru eller hemmaman, spelar ingen roll. Det viktiga är att vi låter familjerna gör som de vill, och de vill bestämma själva, oavsett vad kvoteringsvänstern tycker om det.

Mattias Holmström

Annonser

2 thoughts on “Sluta upp med att omyndigförklara familjerna!

  Boman said:
  02 mars 2011 kl. 08:31

  Du har så rätt! Vårt samhälle är så genomsyrat av det socialistiska tänket där pappa staten tar hand om allt, beslutar och betalar allt att många är helt oförmögna att tänka själva. De som sitter på beslutandepositioner på myndigheter och kommuner ser sin påverkansmöjlighet försvinna om familjerna och ”gräsrötterna”(det man trampar på!) börjar bestämma själva hur de vill leva. Kanske försvinner deras levebröd också då.
  Så klart att de skriker.
  Blev galen när min unga son, under året, skulle dras med på 1 maj demonstration av dagis. De menade på fullt allvar att det var deras ansvar att lära ut sådant!
  Jag önskade att, men kunde inte vara hemma hans första 3-4 år. Min dåvarande make ansåg att dagis var det bästa, tyvärr.

  Ian said:
  03 mars 2011 kl. 13:29

  Bor man i Uppsala kan man ju faktiskt förstamajdemonstrera FÖR familjens frihet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s