Väl rutet, Göran!

Posted on Updated on

”Han är av allt att döma helt galen. Han måste omedelbart bort för att ge plats för demokrati och mänskliga fri- och rättigheter.”

– Göran Hägglund (KD)

Helt galen. Omedelbart bort. Plats för demokrati. Yes! Just så. Undertecknad har läst ovanstående meningar till fördärv. Om och om igen har jag låtit ögonen vandra över varje ord och varje stavelse. Tjugotre ord som säger allt. Varken mer, eller mindre. Kort, koncist och otvetydigt. Så som svensk kristdemokrati bör – och alltid skall – tala. I egenskap av den västerländska idétraditionens väktare.

Den kritiske kanske här höjer ett och annat ögonbryn. Vad Göran här säger är väl knappast särskilt revolutionerande? Att Khaddafi (jo, jag väljer att stava namnet med K) är galen kan väl svårligen hävdas vara en nyhet? Gubben har väl varit galen sedan sjuttiotalet? Jo, det är givetvis en mycket korrekt iakttagelse. Men det är inte Görans resonemang som här är intressant utan på vilket sätt han väljer att utrycka sig i frågan. Göran säger vad han tycker och han säger det utan pardon. Uttalandet ger inget utrymme för spekulationer. Khaddafi är galen – han måste bort. M-Å-S-T-E bort. Det här är precis en sådan ledare som vi i KDU Uppsala (liksom flertalet andra kristdemokrater, givetvis) har efterfrågat. Som vi skrikit efter. Gång efter annan. Äntligen tycks allt vårt buller ha gett resultat.

Nu gäller det för Hägglund att fortsätta på samma linje. Samma spikraka och beslutsamma linje. En linje som präglas av en individens frihet och en god moral. En linje som värnar den aldrig förr så viktiga samhällsgemenskapen och som inte räds att ifrågasätta – eller att motverka – det som är ont. En sådan röst behövs i tjugohundratalets Sverige. Nu mer än någonsin.

Så in med magen, ut med bröstet. Blicken fast och klar. Nu tar vi kristdemokratin in i tiotalet. På allvar.

Niklas Gréen

Annonser

One thought on “Väl rutet, Göran!

    Ellinor Petersen said:
    23 februari 2011 kl. 15:17

    Jag håller med! Vi ska inte krypa omkring när någon håller på att attackera sitt eget folk. Dags att ingripa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s