Insiders och outsiders på arbetsmarknaden

Posted on Updated on

I fredags var KDU Uppsala på besök hos Näringslivets hus i Stockholm, där hade Svenskt näringsliv hade ordnat en fullspäckad dag med föredrag och god mat.

Först ut var Svenskt näringsliv som presenterade de dystra siffrorna om den svenska ungdomsarbetslösheten och vad som bör göras för att de unga ska komma in i arbetslivet.

Sedan var det dags för företagspresentation. Ägarna presenterade sig och sitt företag och berättade om vad de ansåg behövde göras för att hjälpa företagen. Bland annat var det Patricia Kimondo, som driver det snabbt växande bemanningsföretaget Lärarförmedlarna. Ett väldigt inspirerande föredrag av ett otroligt driven och positiv kvinna.

De sista föredraget var av forskningsinstitutet Ratios VD och tillika docent Nils Karlson. Han ägnade en del av sitt föredrag åt att berätta om den politiska utvecklingen i Sverige under 1900-talet, som har gett upphov till diverse problem på arbetsmarknaden. Bland annat om de karteller som har kunnat och fortfarande kan ta död på företag.

Det som var mycket glädjande med denna dag förutom alla spännande föredrag, var att höra att våra politiska idéer är effektiva och verklighetsförankrade. Både forskarna och företagarna efterfrågade samma lösningar. Minska krånglet som sätter käppar i hjulen för oss, vilket gör att vi inte vågar anställa fler, var den högsta önskningen från företagarna.

Denna dag gav inspiration och energi att fortsätta förändra och sätta fler människor i arbete!

Mattias Holmström

Annonser

2 thoughts on “Insiders och outsiders på arbetsmarknaden

  […] This post was mentioned on Twitter by Verklighetens folk! and AlliansensGräsrötter, Mattias Holmström. Mattias Holmström said: Har precis skrivit ett blogginlägg om KDU Uppsalas besök hos Svenskt näringsliv. http://t.co/x9k0559 […]

  Fredrik said:
  31 januari 2011 kl. 14:35

  Det är inte några problem att anställa folk idag.
  Det är inget krångligt regelverk som sätter stopp.
  Detta är en myt som SN och andra använt sig av i alla tider. Det finns andra myter som tex facket använt sig av, visst är det så. Men i just detta ex så är min egen erfarenhet och vad jag känner till från andra INTE det som ni fick höra på detta möte. Det känns oerhört trist att denna polarisering som jag först hörde talas om på 60-talet snart 50 år senare fortsätter att oärligt förpesta arbetsmarknadens parter. OBS! Jag delar en borgerlig politisk ideologi med er men man måste också våga säga STOPP till sina egna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s