Odell – KD:s ammoniak.

Posted on Updated on

Som förväntat har Mats Odell nominerats till posten som partiordförande. Oavsett vad man tycker om saken, så är nomineringen bra och rentav nödvändig. Partiet lider nämligen av att för tillfället ha en partiledare vars ”jabbar” känns allt mer halvhjärtade. Det saknas helt enkelt krut i Hägglunds ”raka höger”.

Istället har Göran valt att sätta lit till sitt kvicka fotarbete och sin goda parering. Men att spendera rond efter rond med att hålla en halvhög gard håller aldrig i längden. Tillslut ringer klockan och matchen är slut. Och när signalen ljuder vinner aldrig den som visat total oförmåga att komma till skott. Än mindre vinner en sådan kämpe publikens sympatier.

Det är här Mats Odell kommer in i bilden. Odell är ingen tillbakadragen och passiv fighter (om jag tillåts att fortsatt tala i kampsporttermer). Odell är en tung och stadig pjäs med siktet inställt bortom den nu något grumliga partihorisonten. Odell är raka puckar. Han är en god kommunikatör och en ledargestalt. Attribut som Göran allt mer har visat sig sakna.

Huruvida Mats Odell är rätt man att ta över ordförandeklubban låter jag vara osagt. Däremot fyller Odell en oerhört viktig funktion i det nu rådande läget. Han är något av ett partiets luktsnus. En dosa ammoniak som får Kristdemokraterna (i samtliga led) att vakna till. För vakenhet är precis vad det här partiet behöver. Nu mer än någonsin.

Niklas Gréen

Annonser

5 thoughts on “Odell – KD:s ammoniak.

  […] kallas den kristna högern, som driver Mats Odell framåt. Vissa av dem anser att Odell är som ammoniak, jag vet inte om det ska anses vara en […]

  Anthony Widell said:
  28 januari 2011 kl. 18:55

  Utmärkt skrivet Niklas!

  Mats Odell är en politiker som kan samla leden. Det är oroligt just nu. Antingen får den nuvarande ledningen lösa detta eller så får vi skaffa en ny ledning, helt enkelt.

  /Anthony

  […] Men för att kommentera kort lite kring Mats Odells nominering. Jag tror att nomineringen i sig faktiskt är bra oavsett om han väljer att acceptera eller inte. Det är inte heller poängen just nu eller något jag tar ställning till. Men det Kristdemokraterna faktiskt saknar just nu är ett tydligt ledarskap och en tydlig vision, något som KDU har frågat efter i sin eftervalsanalys. Mats Odell skulle få oss som parti att driva andra frågor utan att lämna vårt sociala engagemang och det vore positivt. KDU Uppsala bloggar väldigt klogt om det här. […]

  Bo said:
  28 januari 2011 kl. 21:22

  Viktigt att Odell tar KD:s väljare på allvar som vill stoppa RFSL:s agenda.

  […] har Odell länge varit en favorit till partiledarposten. I ett inlägg publicerat så tidigt som i januari i år prisade KDU Uppsala Mats för hans goda kommunikationsförmåga. Ja, vi var rentav fräcka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s