Ung företagsamhet – Sveriges framtid!

Posted on Updated on

Det är med glädje jag läser i Svd:s näringslivsbilaga om Olof Gustavsson, 17 år och egenföretagare. Trots sina unga år driver han redan fyra företag och idéer inom området han haft sedan han var fyra år. Det är sådana som Olof som i framtiden kommer bidra till tillväxt och välfärd för kommande generationer.

Äldre personer brukar ofta prata om oss unga som ”allas framtid”. Trots detta teatraliska påstående är det få av de äldre som anser att yngre har tillräcklig kompetens att driva eget företag. I artikeln nämns en kamrat till Olof som fått avslag på sin ansökan att, som minderårig, få tillstånd att starta sitt företag. Detta är ett återkommande problem, att yngre människors idéer stoppas för att idéhavanden just är – för ung.

Om vi i framtiden skall kunna fortsätta utveckla vårt samhälle är det viktigt att alla som brinner för en idé och kan omsätta den i realiteten får utrymme att göra det. Om företagsidén mot all förmodan inte skulle fungera har entreprenören med sig den erfarenheten i framtiden. Det är skillnaden mellan privat och statlig/kommunal verksamhet – den privata lär sig av sina misstag.

Det är viktigt att vi som politiskt aktiva alltid erkänner entreprenörerna och företagarna som en av grundstenarna i vårt samhälle.

Utan dem stannar Sverige.

 

Anthony Widell

Annonser

2 thoughts on “Ung företagsamhet – Sveriges framtid!

  Fredrik said:
  10 november 2010 kl. 20:19

  Denna kille är inte unik i sitt tyckande om
  företgandets villkor. Han liksom andra kommer
  aldrig att sluta klaga på regelverk och skatter.
  USA torde vara förebilden där arbetslösheten nu
  är större än i vårt land. Men det lustiga är
  att de frihetstörstande entreprenörerna inte
  ser detta utan fortsätter att hylla USA.
  För mig är det en form av fundamentalism.

  awidell responded:
  26 november 2010 kl. 21:43

  Utan företagen stannar Sverige. Jag förstår inte varför man motarbetar svenska företag? Samma personer som alltid framför ogrundade klagomål mot näringslivet och samtidigt stöder krångliga regler och höga skattesatser samt en omänsklig arbetsrätt, samma personer tenderar farligt ofta att bryta samman och bli förvånade när svenska företag flyttar utomlands och ger arbetstillfällen till andra länder.

  Om vi inte kraftigt förbättrar svenska företags villkor under denna mandatperiod kommer vi med all säkerhet se en ytterligare ökad arbetslöshet. Dessutom bör tilläggas att full sysselsättning inte är eftersträvansvärt på något plan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s