Den ljusnande framtid.

Posted on Updated on

Framtidsvindarna blåser starka inom KDU. Att så är fallet har vi vetat länge. Inom det kristdemokratiska ungdomsförbundet finns flertalet driftiga, orädda och märkbart kompetenta individer. Införstådd med min partiskhet vågar jag påstå att KDU är Sveriges – i nuläget – mest spännande politiska ungdomsrörelse. Och jag menar inte ”spännande” som i bemärkelsen ”exotisk” eller ”udda.” Nej, KDU är spännande därför att det inom de kristdemokratiska ungdomsleden råder en mycket påtaglig och robust framtidstro. KDU står för kristdemokratin på ett sätt som moderpartiet ibland kanske inte alltid gör. KDU vägrar nämligen att vika ned sig eller att trampas på. Vi är borgerlighetens förespråkare – kanske rentav det sista av vårt slag (i sosseriets röda landskap).

För detta känner vi ingen skam. Tvärtom. I ett Sverige som alltmer präglas av att de politiska partierna ”växer samman” och där gränserna partierna emellan suddas ut behövs politiska förbund så som KDU. Att de svenska väljarna upplever dagens politik som ”uddlös” och ”ofullständig” är tydligt. Att ett parti som Sverigedemokraterna kom in i riksdagen är nämligen ingen slump. Att en stor del av Sveriges befolkning valde att rösta på Sverigedemokraterna är för att de anser att SD står för någonting som de andra partierna inte gör. De står för ”någonting annat.” Att detta ”annat” sedan i grunden är någonting dåligt är inte nödvändigtvis det egentligt viktiga. En röst på SD kan många gånger nämligen enbart vara en röst i ren protest. En protest mot partipolitikens homogenisering.

KD’s partistyrelse har tillsatt en framtidsgrupp. Framtidsgruppen har till syfte att ”höra sig för” bland partivänner och andra i vilken riktning KD bör verka. Här har vi som KDU:are ett gyllene tillfälle att ge vår syn på den kristdemokratiska politiken. Jag vet – av erfarenhet – att flertalet av ER därute sitter på en mängd bra idéer och tankar kring KD’s framtid och politik. Ge utlopp för dem. Skriv till Framtidsgruppen och säg er mening.

För sanningen är att Kristdemokraternas framtid kanske rentav hänger på det…

Niklas Gréen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s