Här händer det grejer!

Posted on

I KDU Uppsala händer det grejer! I onsdags samlades vi ett gäng glada KDU medlemmar för att snacka Valborg, 1 maj och valet i höst.

Kvällen inleddes med en sedvanlig tacostund, det vet ju alla att tacos är den ultimata gemenskapsfrämjaren… Efter mycket prat och skratt tog en av kvällens inbjuda talare, förbundsordförande Charlie Weimers, till orda och peppade inför valet i höst. Han lyfte bland annat fram RUT, det avdrag som infördes 2007 och som innebär att du kan få skattereduktion för hushållsarbeten. Han lyfte fram de anledningar som starkast talar för att behålla avdraget (som oppositionen har som vallöfte att slopa)  och pekade på de ca 11000 nya jobb som skapats inom hemservicsektorn och på den ökade livskvalitén hos många familjer som i och med detta avdrag har  fått mer tid för varandra.

Senare under kvällen dök Mikael Oscarsson upp, riksdagsledarmot och ordförande för KD Uppsala. Har du varit på Uppsalas gator en 1 maj kanske du har sprungit på ett stort demonstrationståg som demonstrerat för familjen. Detta tåg är något som Oscarsson varit med och drivit de senaste åren och frågorna om familjen ligger honom nära om hjärtat. Under kvällen uppmuntrade han oss alla (även du som läser detta) att gå med i tåget denna 1 maj. ”Tidigare år har vi varit mellan 700-1000 personer i tåget, men det är viktigt att inte ta något för givet utan uppmuntra många att dyka upp även i år” säger han. Vi samlas 13.00 på Vaksalatorg och går sedan till S:t Erikstorg. Tycker du att familjen är viktig och anser att Sveriges regering ska tala och kämpa för dens välmående, dyk upp du också!

Efter några roliga och intressanta timmar mynnade samtalen ut och vi gick glada hem med ny inspiration och nytt hopp för en fortsatt blå regering i Sverige!

Här är ett gäng blygsamma bilder från kvällen. Det enda som saknades, ja det var ju du, kära läsare!

Ha en go vecka!

/Emma Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s