Jag vill se ett sundare Sverige!

Posted on

Nedanstående text kommer att vara ledande tema för det kommande årets motioner från min sida:

Allt sedan det socialdemokratiska maktövertagandet i svensk politik 1932 har entreprenörernas och företagarnas positioner undergrävts och deras rykten befläckats. Genom att starkt stödja arbetstagarnas fack i industrisektorn har SAP tydligt tagit ställning emot entreprenörerna och det fria initiativet. Till detta kommer höga skattesatser gentemot företag och investerare samt snåriga regler för arbetsgivarna på arbetsmarknaden.

Det är vår uppgift som unga kristdemokrater att stödja det fria initiativet och begränsa, de idag privilegierade, fackens makt. För att svensk ekonomi åter skall kunna bli ledande och för att arbetstagarnas jobbtillfällen skall kunna säkras krävs ett starkt och fritt näringsliv.

 

ANTHONY WIDELL

Annonser

3 thoughts on “Jag vill se ett sundare Sverige!

  anna said:
  16 december 2009 kl. 17:44

  vad jag vet, som inte är speciellt insatt, så uppmuntrar man småföretagarna och folk som tar egna initiativ. Färre går med i facket osv….

  Johannes said:
  17 december 2009 kl. 00:06

  Varför tar du bort mina inlägg? Ni kommer åka ur riksdagen med dunder och brak.

  awidell responded:
  17 december 2009 kl. 00:14

  Anna! Klart att det går åt rätt håll, vi har ju en Alliansregering nu. Dessutom är vänsterblockets politik föråldrad, folk får mer insikt och gör inte längre saker av gammal vana som det var förr.

  Dock är vägen lång att gå vad gäller företag och framförallt investerares villkor i samhället och på arbetsmarknaden. Onödigt höga skattesatser både för företag och privatpersoner.

  Och det där med småföretagare som du nämner och som typ Centern pratar mycket om kan sammanfattas i uttrycket ”mycket låda, ingen verkstad” d.v.s. att man pratar mycket om det men ändå finns sjuka saker som t.ex. LAS kvar.

  /Anthony

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s