Ljusare för svensk ekonomi

Posted on Updated on

Stockholmsbörsen har vänt sedan ett tag, och nu skriver Svd om att vi går mot ljusare tider. Detta i och med att finansminister Anders Borg uttalet de bevingade orden om att ”världen landat på fötterna efter krisen”. Samma tidning rapporterar även om ökande försäljningssiffror i branscherna kläder och skor. Detta är tydliga tecken på att vi är på väg upp ur denna lågkonjunktur som så många legat sömnlösa över.

När konsumtionen ökar och finansministern punkterar domedagsprofetiorna genom att tala om att ”det finns skäl att vara mer optimistisk kring utvecklingen i svensk ekonomi”, måste till och med den mest uttalade pessimist känna en viss glädje. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att berömma Borg och även övrig regering hur denna lågkonjunktur skötts. Man satte tydligt ner foten mot all form av keynesianistisk interventionspolitik i SAAB-frågan. Det jag saknat lite har varit de skattesänkningar och avregleringar som skulle kunnat komma väl till pass under brinnande kris.

Trots allt som kunde gjorts så får vi ändå vara nöjda med situationen och hoppas att vändningen nu är fullständig och inte tillfällig. Det viktigaste är att medborgarna kommer igång med konsumtionen igen så skall vi säkert kunna vända detta ytterligare till det bättre.  

ANTHONY WIDELL

Annonser

One thought on “Ljusare för svensk ekonomi

    Jonas said:
    03 december 2009 kl. 22:52

    Det var minsann glada nyheter, och hård emot facket är du också..men det ska dom luringarna ha dom=).

    Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s