Skärpning, facken!

Posted on Updated on

Arbetarfacken i Sverige fortsätter att ånga på med sedvanliga skygglappar. Senast i raden av tokerier är att industrifacken och LO kräver höjda löner med 2,6% och att alla anställda skall vara garanterade minst 430 kronor i månaden. Den svenska industrin är redan hårt pressad av sjunkande efterfrågan  och att höja lönerna nu med hjälp av lagstiftning skulle enbart hjälpa till att köra näringslivet av vägen.

Som vanligt tänker inte facken längre än näsan räcker utan är fast i gamla tider då de fick igenom i stort sett vad de ville med hjälp av Socialdemokraterna och Staten. Var gränsen mellan stat och socialdemokraterna gick förr i tiden? Därom tvistar de lärde. Nej! Nu är det nya tider. Facken måste bli av med sina privilegier och infoga sig i ledet.

Ibland undrar man om LO med anhang verkligen är intresserade av att hålla kvar jobben i Sverige eller om de är med i någon global konspiration mot svenska arbetsgivare och arbetstagare? Det viktigaste just nu vore väl att arbetstagare och arbetsgivare tillsammans arbetar för att ta sig ur krisen och säkra sina jobb. Och knappast blir väl jobben säkrare om man i brinnande lågkonjunktur börjar pressa Svenskt näringsliv om höjda löner?

Anthony Widell

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s