Vårt sårbara samhälle

Posted on Updated on

Vi har återigen blivit påminda om samhällets sårbarhet i och med den ”krasch” som drabbade Comhems kunder nu under tisdagen. Undertecknad fick också en släng av sleven och var utan internet mer eller mindre hela dagen. Nu, när det väl händer, får folk upp ögonen för det sårbara samhälle vi lever i. Utan internet står samhället stilla. Och om samhället står stilla är vi lätta offer för såväl mänskliga fiender som moder natur själv.

Ser man detta långsiktigt måste givetvis åtgärder vidtagas. Jag tror att människan i västerlandet inser, innerst inne, att vi lever alldeles för bräckligt. Utan elekricitet slås allting som är av vikt ut för samhället ut.

Det är dags att tänka om och inte skena iväg på en stig som plötsligt kan ta slut och vilket kommer innebära att västervärlden plötsligt befinner sig i en återvändsgränd. Vi bör därför, både större intressen men även som individer, tänka oss för en extra gång då mer och mer av våra faciliteter och verksamhet styrs med hjälp av elektronik. Vi bör därför motsätta oss att allt hänger på huvuddatorer och centraliserade organ som innebär att ifall någonting slås ut slås hela landet eller, ännu värre, hela Europa ut.

Anthony Widell

Annonser

One thought on “Vårt sårbara samhälle

    Stilton said:
    09 maj 2009 kl. 08:51

    Så sant, så sant. Varför måste allt vara så förbannat centraliserat? Trevlig blogg, skönt att se att det finns ungdomspolitiker som engagerar sig för gammal hederlig subsidiaritet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s